Waterstraat 1 Slenaken
Boek Nu

Wat te doen

Tja… Best moeilijk om dit even te beschrijven. Want je hoeft niet altijd persé  ‘iets  te doen’, toch? Je kunt het ook gewoon over je heen laten komen. Die vele panorama’s, de stiltes, die tikkende bonte specht.  Waar vind je dat nog? Ga er lekker, te voet of met de fiets op uit en geniet van alles wat op je pad komt!

Uiteraard is er meer dan voldoende te doen, zeker voor als je hier meerdere dagen bent. Iedereen vult zijn vakantie anders in. De een gaat naar het mondaine Maastricht of naar Aken met z`n fraaie historische binnenstad. Bezoek ook eens de Alfa bierbrouwerij in Thull of ga ontspannen in een van de thermaalbaden, de Carolusthermen in Aken, Thermea 2000 in Valkenburg of Thermes de Spa. Ben je een wijnliefhebber? Wijndomein de Plank ligt op een steenworp afstand. Iets verder in Remersdaal ligt slakkenkwekerij Sint-Heribertus, bezoek de kwekerij en ervaar hoe slakken leven en wat er allemaal gebeurt voordat een slak volwassen is.

Je kan ook naar de grotten in Maastricht of het sprookjesbos in Valkenburg. Verder is ’t drielandenpunt bij Vaals met de uitkijktoren en doolhof ook zeker de moeite waard, in hartje Vaals vindt je een unicum in deze regio, de glasblazerij Gerardo.

Verder is Mondo Verde in Landgraaf een aanrader (30 autominuutjes) Een uniek park met verschillende thema’s en een ware belevenis voor elke bezoeker, jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven in het actieve gedeelte van het park en de oudere avonturiers vinden rust en pracht in de wereldtuinen.

Of toch liever naar GaiaZoo in Kerkrade? (30 autominuutjes) GaiaZOO werd al diverse maal gekozen tot de mooiste dierentuin van de Benelux, deze bijzondere dierentuin biedt een adembenemende wereld van dier en natuur.
En voor wie het wat actiever wil: Snow World Skibaan of Klimpark in Landgraaf waar men naar hartenlust kan skiën, klimmen en klauteren in de buitenlucht. Het park is opgebouwd uit vier verschillende activiteiten; het Klimpark, de Adventure Trail, de sensationele Ziplines en de adembenemende Alpine Coaster.